Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezen az oldalon a kedvenc filmjeimet szeretném bemutatni.

Az első film a kedvenceim közül is a legnagyobb.Zeffirelli:Napfívér és Holdnővér.Ez a film Assissi Szent Ferenc életét mutatja be nagyszerűen,remek színészek segítségével,holott ezekkel a művészekkel nem találkoztam más filmekben.

A második film szintén Zeffirelli,most a Romeó és Júlia című filmjét említeném amely nagy hatást tett rám.Ebben a filmben tűnt fel Michael York Thibalt szerepében.A film zenéje azóta klasszikussá vált.Nino Rota több nagysikerű filmnek is írta a zenéjét.

A következő filmben is nagy szerepet játszik a zene csak ezt a másik nagy zeneszerző műve Ennio Morriconéé.Ez a film a Jó,a rossz és a csúf,amely talán a legjobb western amit valaha is csináltak.Clint Eastwood,Lee van Cleef és Eli Wallach játéka teszi ezt a filmet az átlag fölé.Na persze itt is egy zseniális rendező /Sergio Leone/munkája gazdagítja a filmművészetet.

A következő film amit megemlítenék az Woody Allen Manhattan-je.Ezt a kevéssé ismert filmjét szeretem a legjobban a művei közül.

Na és most egy gyöngyszem:A nagy balhé:George Roy Hill nagyszerű átverős filmje Paul Newman és Robert Redford remek játékával.

Ha már átverésnél tartunk akkor talán a legnagyobb átvágás a Közönséges bűnözők című filmben van.Kevin Spacey oscar dijas alakítása káprázatosan sikerült,nagyon meggyőző volt.A forgatókönyvíró is oscart kapott/Christopher Quarrie/.

A következő film ismét egy western,egy brutális western:Sam Peckinpah Vad banda cimű pazar alkotása.Nálunk méltatlanul elfelejtett rendező fantasztikusan jó filmje.Naturalisztikus, kemény és nagyszerű színészekkel elkészített alkotás.

A következő film amit megemlítenék az a Butch Cassidy és a Sundance Kölyök.Ez a film két bankrablóról szól akik már a boliviai bankokat is  rabolgatják.Itt ismét együtt játszott Paul Newman és Robert Redford,újra George Roy Hill rendezte őket.

Van két trilógia ami nagyon tetszik nekem:Vissza a jővőbe és az Indiana Jones.Mindkettő Steven Spielberg irányításával készült,némelyik részt rendezte is.

 Manapság is találunk jó filmeket:A faun labirintusa,Árvaház,Napos oldal,Téli mese,Könyvtolvaj.